Sürekli hastalanan ve antibiyotik kullanmak zorunda olan insanlar mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 10 doğal antibiyotik faydası kadar zararına da maruz kalmış oluyorlar. Bu nedenle doğanın bizlere sunduğu doğal antibiyotikleri kullanmak sizleri hastalıklardan koruyacaktır üstelik vücudunuza zararları da olmayacaktır.
- Sarımsak ve soğan
Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılan sarımsak ve soğan bakteri, mantar ve virüslere karşı yüksek koruyuculuğa sahiptir. Özellikle çiğ tüketildiğinde içeriğindeki sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan sarımsak aynı zamanda hücre onarımını da kolaylaştırıyor. Bunların yanı sırahelikobakter pilori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını da önlüyor.
- Kefir
Mikroplara karşı vücudu korur ve vücut direncini artırmada birebirdir. Yapılan çalışmalarda kefirin üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu olduğunu ortaya koyuyor. Kefir gribal enfeksiyonlara karşı korurken bağırsakta kansere neden olan etkenleri de engelliyor.
- Ispanak
Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanak A, B, C, E vitamini ve kalsiyum barındırmaktadır. Enfeksiyonları önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp dostu ve beyin yaşlanmasını geciktiriyor.
- Turp
İçerisinde zengin c vitamini, folik asit, fosfor, ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir sağlık deposudur. Çok güçlü bir antioksidandır. Soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde birebirdir. Sindirim ve boşaltım sistemini destekler ve öksürüğe iyi gelir.
- Brokoli
İçerdiği sulforan maddesi sayesinde antioksidan özelliği gösterir ve bağışıklığı destekler. C ve E vitaminini birlikte barındırdığı için bağışıklık sistemini uyarır. Yapılan araştırmalarda brokolideki sulforan maddesi KOAH hastalığının engellenmesine yardımcı oluyor.
- Zencefil
Doğanın mucizevi besinlerinden biridir. Kullanımında aşırıya kaçmamakla birlikte solunum yolu enfeksiyonları gripten kansere kadar birçok hastalığa fayda sağlıyor. Sindirimi kolaylaştırır,mide bulantısına iyi gelir. Kolesterolü düşürür kanın pıhtılaşmasını engeller. Ağrı kesici özelliği vardır.
- Kırmızı biber
C vitamini ve potasyumdan zengin bir içeriğe sahiptir. Kalp krizi riskini azaltır. Ağrı kesici ve iltihap çözücü özelliğe sahiptir. Kolestrolü düşürür mide asidini dengeler. Mikrop öldürücü özelliği sayesinde kış aylarında vücudunuzu korur.
- Pırasa
Sağlığa faydaları çok yüksek olan bir besindir. Tam bir kalp dostu olan pırasa içerisindeki kamferol gibi maddeler sayesinde kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye yardımcı olur. Sülfürlü bileşikler sayesinde özellikle kolon kanserine karşı koruma sağlar.
- Nar
Daha çok kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı koruyan nar kalp ve damar dostu bir meyvedir. Nar tüketimi günlük c vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılamaktadır. Damar tıkanıklığını azaltıcı ve tansiyon düşürücü özellikleri vardır.
- Kivi
Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi tam bir c vitamini deposudur. Portakaldan daha fazla c vitaminine sahiptir. Bir adet kivide günlük c vitamini ihtiyacınızın daha fazlası bulunmaktadır. Vücudu toksinlerden arındırır. DNA’yı korur. Kan şekeri kontrolünü sağlar. Mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 10 doğal antibiyotik de sindirimi kolaylaştırır.
“Yaşlanmayı Geciktiren Besinler” adlı makalemize göz atmayı unutmayın…